Japanilaisen teeperinteen yhteisöllinen opintoryhmä

Japanilaisen Teen Tien ("teeseremonia", chadō, chanoyu) opiskelu on monelta osin yhdessä opimista ja oivaltamista. Helsinkiin perustettiin vuonna 2023 japanilaista teetä opiskelevien avoin yhteisöllinen opintoryhmä, jolla on viikoittaisia tapaamisia.

Opiskeltu teekoulukunta on Urasenke. Ryhmän toimintaan osallistumisen perusteena tulisi lähtökohtaisesti olla jo aikaisemmin käyty Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistys ry:n peruskurssi tai muuta kautta hankitut perustiedot Urasenke-koulukunnan mukaisesta teeperinteestä.

Opintoryhmän toiminnasta kiinnostuneita pyydetään huomioimaan, että kyseessä ei ole edellä mainitun Suomen virallisen Urasenke-yhdistyksen koulutustoiminta, vaan nimenomaisesti yhteisöllinen opintoryhmä, jossa "chadoa" jo tuntevat syventävät osaamistaan yhdessä tekemisen ja oivaltamisen kautta.

Opintoryhmä saa Kansalaisfoorumin opintoryhmätukea ja ryhmän toimintaan osallistumisesta perintään vain osallistumiskertakohtainen materiaalikulu. Lisäksi mahdollinen ulkopuolisen opettajan palkkio sellaisilta tapaamiskerroilta, joissa on mukana opettamassa ulkopuolinen sensei. Ryhmän kokoontumiset järjestetään Kampissa (Helsinki).

Jos olet kiinnostunut osallistumaan yhteisölliseen Japanilaisen teeperinteen opintoryhmään, ota yhteyttä ja kysy lisää.


Japanilaisen teeperinteen yhteisöllinen opintoryhmän toiminnan mahdollistajat